пятница, 21 апреля 2017 г.

Шановні студенти групи 2-АД!
Підготуватись на 28.04. до моделювання фізкультурної розваги для дітей дошкільного віку.
 Дайте відповідь на запитання та залиште коментар:
Яка роль батьків у процесі проведення фізкультурних свят та розваг для дітей дошкільного віку?

11 комментариев:

  1. Я вважаю, що батьки дітей повинні приймати активну участь у процесі проведення фізкультурних свят та розваг для дітей. Батьки - є прикладом для своїх діточок, і коли вони будуть виконувати різні фіз.вправи, прийматимуть участь в естафетах, іграх та інших видах діяльності це буде викликати інтерес у дітей до участі в фізкультурних святах та розвагах. На прикладі батьків діти будуть так само активно робити фіз.вправи, гратимуть в ігри. Також сумісна діяльність батьків та дітей зміцнить стосунки у сім’ї . Батьки дітей можуть виконувати різні ролі у процесі проведення фізкультурних свят та розваг, вони можуть приймати участь у естафетах, чи можуть бути у складі журі, а можуть виконувати якусь театральну роль( зображення якогось персонажу з сценарію), чи просто бути вболівальником.

    ОтветитьУдалить
  2. Я вважаю, що позитивний приклад дорослих служить підвищенню батьківського авторитету. Залучення їх до участі в дитячих фізкультурних святах сприяє пропаганді фізичної культури і спорту серед широких верств населення і є однією з форм роботи колективу дошкільного закладу з батьками з фізичного виховання. Крім того, фізкультурні свята сприяють поліпшенню фізкультурно-масової роботи серед дітей і дорослих. Велике виховне значення має злагоджена діяльність дорослих - співробітників дошкільного установи, батьків, представників шефствують підприємств і спортивних організацій, їх спільна участь у підготовці та програмі свята. Батьки повинні брати участь у святах та різноманітних робіт з дитиною. Подавати гарний приклад своїм малятам. Гарне спілкування також є запорукою щасливої родини. Діти будуть раді та задоволені, що їх батьки разом з ними займаються їх улюбленим заняттям.

    ОтветитьУдалить
  3. Я вважаю,що батьки повиннi приймати активну участь у процесi проведення фізкультурних свят та розваг. Тому що, батьки повиннi бути прикладолм для своїх дiтей.Робота з фізичного вихованню з дошкільниками являє собою комплекс оздоровчих, освітніх і виховних заходів, основу яких становить рухова діяльність. Головна мета їх полягає в тому, щоб, задовольняючи природну біологічну потребу в русі, домогтися гарного здоров'я і фізичного розвитку дітей; забезпечити оволодіння дошкільниками життєво важливими руховими навичками і елементарними знаннями про фізичну культуру; створити умови для різнобічного розвитку хлопців і виховання у них потреби до систематичних занять фізичними вправами.
    Фізкультурні свята - Це масові видовищні заходи показового та розважального характеру, що сприяють пропаганді фізичної культури, вдосконалення рухів, виховують такі риси характеру, як колективізм, дисциплінованість, шанобливе ставлення до суперників.

    ОтветитьУдалить
  4. На мою думку, позитивний результат може бути досягнутий тільки при розгляді сім'ї та дошкільного навчального закладу в рамках єдиного освітнього простору, який передбачає взаємодію, співпрацю між педагогами дошкільної організації та батьками протягом дошкільного дитинства дитини. Найважливішою ознакою єдиного освітнього простору і одночасно умовою його створення служать визначення і прийняття учасниками педагогічного процесу загальних цілей і завдань виховання дошкільників, які формуються в єдиній програмі виховання, навчання і розвитку дітей.
    Тому дуже важливою є взаємодія дітей та батьків під час проведення фізкультурних свят та розваг. Дітям буде дуже приємно коли їх батьки будуть разом з ними приймати участь у змаганнях та естафетах. Це допоможе зміцнити стосунки між дитиною та її батьками, створити позитивний вплив на стосунки у сім’ї. Батьки можуть приймати різну участь: змагатись разом з дітьми, судити або бути просто вболівальниками.

    ОтветитьУдалить
  5. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  6. Я вважаю, що сім'я багато в чому визначає ставлення дітей до фізичної культури, їх інтерес до спорту, активність і ініціативу. Цьому сприяють близьке спілкування дітей і батьків у різних ситуаціях, природно виникаюча їхня спільна діяльність. Діти особливо сприйнятливі до переконань, позитивного прикладу батька, матері. Тому педагогам дошкільних закладів необхідно залучати батьків в активний виховно-освітній процес, щоб отримані знання втілювалися в конкретній роботі з фізичного виховання дітей. Якщо заходи по зміцненню здоров'я дитини, що проводяться в дитячому садку, доповнюються щоденними вправами та іграми в домашніх умовах, з використанням різноманітних ігор і вправ, у дітей розвиваються певні позитивні схильності та інтереси.

    ОтветитьУдалить